НОВЫЕ ОТВЕТЫ
Кремлебот №2
досчитай до 100 001,5
Кремлебот №2 - 13 Апреля
Кремлебот №2
Гудбай Америка...
Кремлебот №2 - 13 Апреля
Алексей Соловьев
Волейбол инфо
Алексей Соловьев - 11 Апреля
Розенкранц и Гильдерштерн
Изготовление корпусной мебели на заказ.
Розенкранц и Гильдерштерн - 9 Апреля
Pa-ha
МММ-2011 не платит!
Pa-ha - 6 Апреля
НОВОЕ В БЛОГАХ
Kodo
Соседка
Kodo - 29 Марта
Вопрос
ohmydi - 4 Марта
Скульптор
ohmydi - 4 Марта
Всем привет
jinji - 4 Марта
rmm
Ночь
rmm - 19 Февраля
rmm
Октябрь. Море поутру
rmm - 19 Февраля
Kodo
Виртуальность
Kodo - 13 Февраля
Kodo
Снова пишу
Kodo - 30 Января
partalstalina
Производим нихромовые спирали Онлайн заказ с доставкой по РФ
partalstalina - 27 Января
Корейская косметика
Olegovna - 7 Января
24 Июня 2021, 10:51, Автор: Екатерина Приходько

Туя: обрізка спіраллю, посадка та особливості догляду

Саяногорск Инфо - Туя: обрізка спіраллю, посадка та особливості догляду - tua.jpg

Туя – дивовижне хвойна рослина, яка може набути форми, яку надасть їй садівник. Однією з найефектніших стрижок вважається спіраль. Найкраще для цієї процедури підійде сорт смарагд. Його легко обрізати, можна додавати будь-які добрива для росту туї, а отриманий результат радує всіх, хто бачить це дерево.

Підживлення та добриво

Для смарагд потрібно додавати добрива для росту туї в весняний період. Можна використовувати комплексні препарати, в осінній та зимовий період варто використовувати засоби для захисту рослин.

З приходом вегетаційного періоду потрібно приступати до розпушування грунту. Сильно заглиблюватися не варто, оскільки коренева система туї розташована зверху. Досить розпушити землю на 8-12 сантиметрів в глибину. Потім грунт мульчують із застосуванням торфу, компосту та інших натуральних компонентів.

Зимові холоди доросле деревце переносить стійко. Але все ж варто захищати тую від сильних морозів, вкриваючи грунт та стовбур біля основи. Для цієї мети підійде плівка. Таке укриття також оберігає хвою від активного весняного сонця. В кінці осені крону потрібно туго стягнути стрічкою, щоб поривчастий вітер не пошкодив та не поламав гілки. Подібний захист врятує крону від криги. Якщо окремі гілки все ж постраждають, то по весні їх слід видалити.

Посадка та догляд

Незважаючи на те, що туя тенеустойчіва, краще садити її в сонячному місці. Інакше деревце буде повільніше рости та розвиватися. Бажано висадити чагарник в легкий грунт. При висаджуванні у важку землю на дно посадкової ями слід насипати шар з дренажу в 15 сантиметрів. Яму під посадку потрібно викопувати під обсяг кома деревця, глибиною 70 сантиметрів. Можна садити тую в відкритий грунт, але краще заздалегідь приготувати суміш, в яку потрібно додати торф, пісок та перегній в пропорціях 1:1:2.

Варто враховувати, що ця рослина віддає перевагу кислотність грунту 4,6-5,9 pH. Для прискорення зростання потрібно додати нітроамофоску. Кореневу шийку необхідно залишити на рівні землі. Посаджений чагарник слід поливати один раз в тиждень. На кожне дерево досить одного відра води. Спиралевидная туя випаровує велику кількість вологи, тому їй необхідний регулярний полив та зволоження.

Як надати туї форму спіралі

Хвойні рослини мають піддатливість при стрижці, вони можуть підтримувати створену форму протягом тривалого часу за рахунок повільного зростання. Але туя смарагд ідеально підходить для стрижки, оскільки вона витривала та має щільну крону. Однією з найпопулярніших стрижок є спіраль.

Бажаючи надати рослині красиву форму, пам'ятайте, що краще недострічь, ніж перестригти.

Для додання рослині задуманої форми потрібні пилки для кущів, садові ножиці, секатор та мотузка:

1. Зробіть розмітку за допомогою мотузки. Закріпіть один її кінець до верхівки чагарнику, простягніть спіраллю до основи деревця та закріпіть. Замість мотузки можна скористатися аерозольною фарбою, яка легко наноситься на хвою та відзначає лінію майбутньої спіралі.

2. Після накладення мотузки або нанесення фарби відійдіть на пару кроків від рослини та оцініть якість та рівність витків.

3. Під час стрижки слід також уважно стежити, щоб не залишилося гілок без хвої, адже пагони з голих сучків на туї не відновлюються.

4. Після розмітки потрібно зробити попередню легку обрізку. Це корисно виконати для орієнтовного уявлення про зовнішній вигляд деревця. Так, простіше намітити доріжки садовими ножицями. Потім за допомогою секатора стрижка допрацьовується, а форма деталізується.

5. Між витками спіралі залишайте достатню відстань, так добре буде видно перепади, коли туя підросте. Не потрібно боятися обстригати хвойний чагарник, так він стане більш об'ємним.

6. Після стрижки потрібно обов'язково обробити тую за допомогою епіна або циркону, рівномірно розпилюючи розчин по поверхні крони. Ця рослина добре переносить стрижку в будь-який час року, але краще робити її по весні, так деревце точно стане пухнастим. За один теплий сезон слід підстригати хвою не менше трьох разів.

Для проведення стрижки хвойного дерева бажано вибирати тую з одним стволом. Знаючи, як підстригти спіраль, можна створювати шикарні декоративні композиції в своєму саду.

Рейтинг:
Голосов: 0
Вы не можете голосовать
Похожие статьи
Комментарии

Нет комментариев