НОВЫЕ ОТВЕТЫ
Кремлебот №2
досчитай до 100 001,5
Кремлебот №2 - 13 Апреля
Кремлебот №2
Гудбай Америка...
Кремлебот №2 - 13 Апреля
Алексей Соловьев
Волейбол инфо
Алексей Соловьев - 11 Апреля
Розенкранц и Гильдерштерн
Изготовление корпусной мебели на заказ.
Розенкранц и Гильдерштерн - 9 Апреля
Pa-ha
МММ-2011 не платит!
Pa-ha - 6 Апреля
НОВОЕ В БЛОГАХ
Kodo
Соседка
Kodo - 29 Марта
Вопрос
ohmydi - 4 Марта
Скульптор
ohmydi - 4 Марта
Всем привет
jinji - 4 Марта
rmm
Ночь
rmm - 19 Февраля
rmm
Октябрь. Море поутру
rmm - 19 Февраля
Kodo
Виртуальность
Kodo - 13 Февраля
Kodo
Снова пишу
Kodo - 30 Января
partalstalina
Производим нихромовые спирали Онлайн заказ с доставкой по РФ
partalstalina - 27 Января
Корейская косметика
Olegovna - 7 Января
23 Сентября 2020, 08:42, Автор: Арсен Ковальчук

Як вибрати унітаз?

Правильний і якісний вибір сантехніки на перший погляд завдання доволі просте. Проте, прийдеться добре вивчити це питання, адже виникає багато нюансів. Адже, знайти хороший унітаз достатньо важко, оскільки він має вписуватись в інтер’єр приміщення, бути зручним в експлуатації та відповідати вимогам гігієни.

Різновидності унітазів

Вибір моделі та типу унітаза та принцип його зливу вкрай важливий етап при виборі сантехніки. В першу чергу, необхідно, розглянути класифікацію та види унітазів.

Саяногорск Инфо - Як вибрати унітаз? - wc1.jpg

За схемою розміщення унітази бувають:

  1. Підлогові, це традиційний тип унітазів, вони можуть відрізнятись функціоналом. Такі прилади займають значну площу приміщення, їх не дуже зручно прибирати.
  2. Підвісні, де унітаз буквально вмуровується в стіну. Встановлюється спеціальна інсталяція в якій розміщений бачок для зливу води, а сама чаша унітазу розміщена на поверхні. Інсталяція надійно кріпиться до конструкції, і може витримувати навантаження до 400 кг. Завдяки своїй конструкції він є зручний в прибиранні. Єдиний мінус даної конструкції, що під час виходу з ладу елементів інсталяції потрібно буде розбирати частину стіни, де вмонтована інсталяція.
  3. Приставні, являють собою суміш навісного та підлогового унітазу, оскільки, уся задня поверхня його прилягає до стіни. При цьому зливний бачок, або відсутній, або вмонтований в стіну, що дозволяє економити значну частину простору санвузла.

За формою чаші унітази бувають:

  • козиркові, який включає в себе наявність платформи в середині унітазу, яка розміщена під кутом до підлоги;
  • тарілчасті, в яких також присутня платформа, проте, вона по формі нагадує тарілку.
  • воронкоподібні, які володіють дуже сильним спуском води, при цьому будь які відходи не затримуються на поверхні чаші унітазу.

Саяногорск Инфо - Як вибрати унітаз? - wc2.jpg

За системою зливу унітази бувають:

  • З прямим зливом, в яких вода рухається по прямій і не міняє свого потоку. Така система є найпростішою, проте, вона шумна і вода часто розбризкується.
  • З круговим зливом, де вода при зливанні омиває чашу по колу, що дозволяє уникнути шуму і крапель.
  • З каскадним зливом, де вода стікає одразу з усіх сторін, очищаючи стінку чаші.
  • З душовим зливом, де вода подається під певним кутом і при цьому створює воронку, яка ретельно омиває усю чашу.

Унітази можуть виготовлятись, практично, з будь-якого матеріалу, але в основному згідно зручності і практичності використовують керамічні матеріали до яких відносять фарфор та фаянс. Монтаж унітаза викликає деякі труднощі, тому рекомендовано звернутись до кваліфікованого сантехніка, який врахує усі нюанси при встановленні.

Вибір кришки унітазу

Не більш важливий етап при виборі унітазу з сторони дизайну та функціональності. В більшості кришки володіють стандартними рішеннями, проте, є кришки з доводкою. Дана система дає можливість плавно і акуратно закривати кришку не створюючи шуму при закритті.

Саяногорск Инфо - Як вибрати унітаз? - wc3.jpg

Визначення висоти стовпа води в зливному отворі унітазу

Уже відомо, який унітаз вибрати, виходячи з форми чаші, і що рівень води в зливі повинен бути якомога нижче. Розібратися на етапі покупки унітазу, який буде цей рівень, можна лише за допомогою теоретичних знань фізики, адже підключати воду в магазині ніхто не буде.

Рівень води в унітазі буде відповідати висоті нижньої точки зливного виходу конструкції, що знаходиться зовні. Подумки провівши лінію від цієї точки, можна побачити рівень передбачуваної наповненості чаші унітазу водою.

Отже, вибір унітаза процес не простий і відповідальний. Також при покупці, слід, звертати увагу на такі параметри, як розмір сидіння і висота унітазу, адже це позволить Вам збільшити комфорт при використанні.

Рейтинг:
Голосов: 0
Вы не можете голосовать
Похожие статьи
Комментарии

Нет комментариев