НОВОЕ В БЛОГАХ
Kodo
Соседка
Kodo - 29 Марта
Вопрос
ohmydi - 4 Марта
Скульптор
ohmydi - 4 Марта
Всем привет
jinji - 4 Марта
rmm
Ночь
rmm - 19 Февраля
rmm
Октябрь. Море поутру
rmm - 19 Февраля
Kodo
Виртуальность
Kodo - 13 Февраля
Kodo
Снова пишу
Kodo - 30 Января
partalstalina
Производим нихромовые спирали Онлайн заказ с доставкой по РФ
partalstalina - 27 Января
Корейская косметика
Olegovna - 7 Января
1 Августа 2017, 15:01, Автор: Евгений Глушко

Ліквідація фірми

Ліквідація фірми

Недіючі ТОВ в наш час зустрічаються частіше, ніж недіючих ВП. Це відбувається через те, що ІП простіше закрити і, через час, потім знову відкрити, ніж бути бездіяльним і сплачувати страхові внески. Організацію можна тимчасово заморозити, при цьому ніяких відрахувань до фондів робити не потрібно.

Найчастіше відбувається перепродаж організації, ніж ліквідація. Ліквідація підприємства не проста процедура, займає від 3-х до 6-ти місяців. Нижче розглянемо основні кроки, щоб ліквідувати ТОВ.

1. Оформлення протоколу або рішення

Якщо в організації декілька засновників, то потрібно провести збори і винести рішення у формі протоколу. Якщо присутній один засновник, то виноситься просто рішення. У рішенні або протоколі прописуються всі положення про ліквідацію, при необхідності призначається ліквідатор.

2. Повідомлення контролюючих органів

Організації дається 3 робочих дня, щоб подати відомості до податкової інспекції про ліквідацію. Обов'язково потрібна заполонений форма Р15001, завірена у нотаріуса і протокол або рішення. Ці документи можна надати особисто або надіслати в електронному варіанті через ТКС. Через 5 робочих днів ФНС видасть організації лист записи ЕГРЮЛ. Крім ФНС потрібно ще надати відомості до ФСС і ПФР.

3. Публікація в Віснику і оповіщення контрагентів

Протягом 2-х місяців необхідно подати відомості про ліквідацію ТОВ в Вісник держ. реєстрації та сплатити державне мито. Крім публікації у Віснику ще потрібно повідомити своїх контрагентів.

4. Повідомлення персоналу

Всіх співробітників фірми необхідно письмово повідомити за 2 місяці до початку ліквідації. Повідомлення про звільнення направляється в службу зайнятості. Тільки після закінчення 2-х місяців з моменту оповіщення працівників та з дня отримання відповіді зі служби зайнятості ви можете офіційно звільнити співробітників.

5. Здача в ФНС звітності

Обов'язковою умовою для ліквідації є здача проміжного ліквідаційного балансу. Його складання варто отримати досвідченому бухгалтеру, адже ліквідація фірми http://regserv.biz/likvidacziya-predpriyatij/ - це процес, що виключає будь-які помилки. Баланс стверджує засновник (або збори засновників) і вносять запис в форму Р15001. Документи завіряються у нотаріуса і передаються в ФНС. З цим та іншими запитаннями може допомогти розібратися компанія "РегСервіс" - Юридичні послуги в Україні. Консультація юриста.

6. Закриваємо борги

ТОВ повинно розрахуватися зі своїми клієнтами, з працівниками, оплатити всі борги і пені в ФНС, ФСС і ПФР (якщо вони є).

7. Остаточний баланс

Наступний крок - це складання останнього ліквідаційного балансу (вимоги щодо його складання ті ж, що і по складанню проміжного балансу)

8. Звіти в ФСС і ПФР

Після подачі документів до податкової на ліквідацію, потрібно здати всі звіти по співробітниках в контролюючі органи.

9. Здача в ФНС документів на закриття

У податкову потрібно принести заяву на закриття форма Р16001, ліквідаційний баланс, квитанцію на оплату мита. Протягом 5-ти робочих днів ФНС видає повідомлення про зняття з обліку. На цьому ліквідація ТОВ вважається завершеною.

Рейтинг:
Голосов: 0
Вы не можете голосовать
Похожие статьи
Комментарии

Нет комментариев